Se întâmplă în Romania.Gestul făcut de un tânăr,în fața unui bancomat,în mijlocul zilei

Se întâmplă în România.Gestul făcut un tânăr, în fața unui bancomat,în mijlocul zilei îți va demonstra că încă mai există oameni cu suflet mare.

Un bucureștean care își aștepta rândul,la un bancomat a publicat în mediul online o poveste care a adunat instant mii de comentarii.E vorba despre un batran care aștepta să retragă de pe card ultimii 15 lei pe care credea că îi mai are.

Din păcate bătrânul a constatat că nu are bani de ajuns,iar ce a urmat este cu adevărat impresionant.

„La bancomat. Nu se misca randul.Privesc mai in fata, peste doi oameni.Vad un domn in varsta, ajutat de un functionar al bancii.Se indeparteaza amandoi, el descumpanit…Inainte de a-mi veni randul la bancomat,se apropie din nou cu cardul in mana. Isi taraie greu un picior.

„Va rog sa ma lasati putin,stiam ca mai am 25 lei, dar am doar 10 lei.Trebuie totusi sa-i scot,sa am cu ce ajunge acasa!” Privirea ii este demna, imbracat curat.Departe de el gandul de a cersi, e pur si simplu…situatia in care se afla acum,pana la urmatoarea pensie.

Ma prefac grabit, ii intind 10 lei si il rog sa accepte asa,de data asta,pentru ca timpul cat sta el la bancomat…imi trebuie mie. Intinde mana,ia banii, dupa care isi da seama ce a facut si protesteaza.Nu vrea sa cerseasca! Ma doare si mai tare.Il rog frumos sa ma lase sa-l ajut, ii explic ca e bucuria mea sa-i dau acesti 10 lei,Isi da seama ca nu am vrut sa-l jignesc, accepta.

Pleaca. În spatele meu un alt tanar avea banii pregatiti.Ne bucuram impreuna ca i-a acceptat pe ai mei.Era pregatit sa ii ofere pe ai sai daca nu as fi facut eu acest gest.

„Azi, la Lidl, un domn asaza cu grija 6 produse pe banda.La casa, il vad incordat, urmarind cu mare atentie scanarea, totalul.Avea niste supa de taitei instant, orez, morcov.Ce e mai ieftin si mai mult.

Cand i se comunica suma de plata,scoate banii gata pregatiti,cu un tremur al mainii.Avea de plata 11,80 lei, iar banii din mana sa insumau 12 lei. Stia aproape exact cat insumau podusele si ar fi fost o reala problema sa fi fost mai mult,la nivel de banuti.

Imaginea unor batrani demni,dar batjocoriti este frecventa in aceasta tara.Nu exista nici macar scuza bauturii, a lenei. Sunt oameni frumosi, care au muncit o viata,dar pentru care pensia inseamna saracie.

Avem datoria sa fim atenti si sa daruim.Saracia inseamna depresie. Un gest poate aduce lumina,o umbra de atentie poate alunga durerea.

Nu e vina ta ca esti bogat.Dar e vina ta daca alt OM ramane flamand,cand saracia lui a trecut pe sub lumina ochilor tai satui. „