Era insarcinata in 6 luni cand Adi,sotul ei,i-a spus ca isi face o amanta.Culmea,nevasta le stia si programul,dar motivul pentru care a acceptat acesta lucru e incredibil.Fabulos ce-a urmat.Toti au felicitat-o pentru ceea ce i-a facut barbatului

Am divortat acum 35 de ani, si alea nu erau vremuri de dat divort, credeti-ma! l-am iertat multe sotului meu, insa faptul ca a trebuit sa accept sa aiba o amanta, eu fiind insarcinata, mi-a distrus viata. Era sa pierd copilul, si asta n-am mai suportat!

Ganduri bune sau rele, conteaza ce inmagazinam in minte. Dar, mai ales, conteaza si cat de des le actualizam. Pentru ca, daca iti doresti zi de zi aceleasi lucruri, o ureche mare si invizibila le aude. si le implineste. Culmea, exact atunci cand ai nevoia cea mai mare.

Pe vremea cand am divortat eu, acum 35 de ani, era o erezie sa-ti lasi barbatul. Cel putin asa era considerat in orasul meu natal. Sa nu credeti ca provincia e moarta! Drame si nefericiri se consuma si aici. La fel, impliniri si fericiri.

De altfel, dragostea e universala, e o lectie pe care o stim cu totii. Universali sunt si unii barbati. Iata alta lectie de care au parte multe femei! Printre ele, ma aflu si eu. Eram insarcinata in 6 luni cand Adi a venit la mine si mi-a zis foarte franc:

— Lidia, sa stii ca eu nu o pot duce mult timp asa!

— Asa cum? l-am intrebat eu curioasa de iesirea lui.

— Asa fara sex!

— Nu poti sa mai ai si tu putina rabdare?

— Jumatate de an am suportat! Nu mai pot inca 3 luni!

— Numai la prostii iti sta capul, barbate! De parca nu ai sti ca risc sa pierd sarcina…

— Risti mai mult de-atat! a adaugat el.

— Ce mai risc, Adi?

— Sa ma pierzi si pe mine!

— Dar stii ca ai tupeu! Cine te-a invatat sa imi spui prostiile astea?!

— Eu imi gasesc o femeie, nu mai pot rezista fara sex!

— Gaseste-ti si du-te invartindu-te! Esti luat cu capul! i-am spus sotului meu extrem de nervoasa.

Deci asta era problema lui… si daca nu ar fi stiut ca duc greu sarcinile… Pierdusem doua. Cine a trecut prin asa ceva stie ce inseamna asta. Cine nu, nu-i doresc! Eu am crezut ca barbatul meu glumeste, dar, din pacate, vorbea serios.. Eram dispusa sa imi risc casnicia numai sa pot aduce si eu pe lume un copil.

Am luptat cu mine sa nu ma consum si sa nu bag in seama prea tare cuvintele lui Adi si, puteti rade de mine!, am acceptat sa-si ia o amanta. Le stiam chiar si programul, imaginati-va! Nu am mai zis secretul meu nimanui, de teama sa nu rada lumea de mine.

Aveam senzatia ca toti din jurul meu sunt fericiti, mai putin eu. Ca toti se impaca de minune cu sotul sau sotia, mai putin eu.

Ce era sa fac? imi doream copilul, voiam sa il pastrez si pe Adi, ca sa nu creasca fara tata, in consecinta, aveam o lupta grea de dus. Din cauza stresului, s-a intamplat si nenorocirea!

— Lidia, ti-am zis sa nu te stresezi! E plina balta de pesti, draga!

— Ma lasi?! Tu vorbesti din carti? Pune-te in locul meu ca sa intelegi situatia…

— Iubito, tu ce ti-ai dorit? Barbat sau copil? Nu stii ca toti sunt la fel?!

— Mi-am dorit familie, Doina! Familie!

— Familia poate fi formata si din doua persoane, iar aceste doua persoane pot fi mama si copilul… incerca sa ma incurajeze vara-mea, Doina.

— Gresit, Doina! Pentru mine lucrurile sunt mai clare, clasice as putea spune: familia inseamna mama, tata, copil, i-am dat eu replica.

— Gasesti tu si tata, numai stai linistita!

— Of… De as putea…

Am nascut prematur, din cauza stresului. intr-o prima faza, am putut accepta faptul ca Adi se ducea la o femeie, stiam ziua si ora. De nu le-as mai fi stiut… Nu am zis nimic, am tinut in mine. Dar chestia asta m-a tulburat atat de tare, incat am nascut prematur, cum v-am spus…

Copilul nu avea nici 7 luni. Mi-a fost foarte greu. Puteam primi orice veste de parca nu era de ajuns tot ce mi se intamplase deja!, iar gandul ca mi-as putea pierde copilul ma innebunea.

— Lidia, va fi bine, am vorbit cu doctorul acum!

— Ce a zis, Doina?

— La inceput, va sta mai mult in spital, dar nu sunt pericole prea mari ca sa il pierzi…

— Sa te-auda Dumnezeu, Doina!

Citeste continuarea