Era insarcinata in 6 luni cand Adi,sotul ei,i-a spus ca isi face o amanta.Culmea,nevasta le stia si programul,dar motivul pentru care a acceptat acesta lucru e incredibil

Verisoara mea a stat mereu langa mine permanent cat am fost internata. M-a ajutat enorm. Adi, insa, se pare ca se indragostise de respectiva. Singurul gand care ma tinea pe picioare era faptul ca fetita mea avea sanse sa traiasca. Era de-ajuns pentru mine.

Acum nu mai aveam decat o dilema. Ce urma sa fac? Sa divortez? Sa las de la mine? Va rog sa ma credeti ca, in momentul in care am putut sa-mi tin copilul in brate, am uitat de toate astea. si nu mica mi-a fost mirarea cand m-am trezit cu Adi in salon.

— Tu, aici? S-a trezit in tine instinctul de sot?

— Am venit sa vad copilul, Lidia!

— Afla ca e prima si ultima data cand il vezi…

— Nu faci ce vrei!

— Ba fac! si tu ai facut ce-ai vrut! i-am inchis eu gura lui Adi.

Am prins brusc curaj. Cand l-am vazut in fata ochilor, mi s-a intunecat imaginea. Revedeam toate scenariile din mintea mea. Eu ma chinuiam sa duc o sarcina pana la final, iar el se distra cu amanta cine stie pe unde… Am uitat de teama si de tristete si am devenit curajoasa. De ce mi-o fi luat atat de mult? Dupa ce am venit cu fetita mea acasa, am si trecut la fapte.

— Bravo, fetito! Esti asa cum te vreau! m-a incurajat Doina.

— Nu sunt chiar suta la suta, dar, oricum, mai mult decat inainte…

— Adica stii mai bine ce vrei, nu?

— Cam asa ceva!

— Bine, bine, si dupa divort ce faci?

— 0 sa ma rog sa mi se indeplineasca dorinta!

— Ce dorinta, Lidia?

— Sa gasesc un barbat care sa nu faca nimic, dar sa nu fie afemeiat!

— Sa le aiba pe toate, mai putin vocatia voluptatii?

— Vocatia voluptatii, Doinito! Cata profunzime… Sa nu mearga la femei, draguto! Voluptatea e a noastra, a femeilor, nu a barbatilor!

— Verisoara draga, nu te contrazic! Spuneam la inceput: ganduri bune sau rele, conteaza ce inmagazinam in minte. Dar, mai ales, conteaza si cat de des le actualizam. Pentru ca, daca iti doresti zi de zi aceleasi lucruri, o ureche mare si invizibila le aude. si le implineste. Culmea, exact atunci cand ai nevoia cea mai mare.

I-am zis Doinitei ca vreau un barbat care poate fi in toate felurile posibil, numai afemeiat nu. Sa nu faca nimic, sa stea numai in pat, la televizor, dar sa stiu ca e numai al meu. Am anticipat portretul lui Albert! Dupa ce am divortat, toata atentia mi-am concentrat-o asupra Laurei, fetita mea.

Adi a disparut ca o musca. Cred ca i-a convenit alegerea mea, aceea de a ne desparti. Nu avea chef sub nicio forma sa-si asume responsabilitati. Grea misiune pentru el jobul de tata! Mai usor era rolul de amant… in fine… Cand l-am intalnit pe Albert, Laura mergea deja.

Cu papica buna si dragoste multa, am pus-o pe picioare repede. Cine o vedea nu spunea ca e nascuta pre-matur… Albert era in parc, eu la fel. Ne cioc-neam aproape zilnic unul de altul.

— Esti din zona?

— N-as zice… Dar nu locuiesc departe… Prefer parcul acesta, e mai curat si mai retras…

— Si sotia ta nu vine si ea?

— Nu prea…

— Aha, ei, fiecare stie mai bine…

Parea mai stingher, mai moale as putea zice. Cand l-am invitat la mine, sa luam masa impreuna, s-a mai dezghetat, ce sa zic… Nimic din comportamentul lui nu mi-ar fi spus ca omul acesta trecuse printr-o tragedie. Sotia lui murise la nastere, iar el ramasese singur cu fetita. Da, avea s iel o fetita…

Continuarea poate o intuiti. Ne-am imprietenit, dar nu ne-am casatorit. Mi-a zis dinainte ca ii este teama de o casatorie. Ciudat, si mie la fel!

Suntem impreuna si azi, fara acte, dar impreuna! Nu m-a suparat niciodata cu nimic, iar daca nu misca un pai in casa e ultima tristete. Decat afemeiat, mai bine sa nu faca nimic! Exact cum mi l-am dorit!

Povestea de viata prezentata in acest material este fictionala. Unele intamplari sunt inspirate din viata reala, dar numele personajelor si anumite aspecte au fost modificate.