Ce pensie primesc cei care nu au cotizat DELOC la fondul de pensii

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a explicat duminică, ce se întâmplă în acest an cu pensia minimă.

Ministrul Muncii a declarat că momentan, nu se poate mări pensia minimă, presiunea pe buget fiind prea mare, dar că se caută soluţii ,şi în cursul acestui an ministerul pe care îl conduce va veni cu un plan în acest sens.

De asemenea, Violeta Alexandru, a explicat că se caută soluţii şi pentru ca acele persoane care nu au cotizat la sistemul de pensii, dar au împlinit vârsta pensionării, să beneficieze de o indemnizaţie, la nivelul pensiei minime.

„Cu privire la pensia minimă, în acest moment, plafonul este acelaşi din anul anterior.

Aprecierea noastră a fost că în raport ,cu presiunea pe bugetul pe 2020 cuantumul trebuie să rămână acelaşi, vorbim de 704 lei.

Este vorba despre pensiile, celor care nu au cotizat în sistemul de pensii ,şi pentru care statul găseşte, totuşi, îndreptăţit, să acorde o sumă pentru acoperirea, e adevărat, insuficientă pentru nevoile acestor oameni.

Principiul pe care-l aplicăm în ceea ce priveşte, sumele prevăzute pentru pensii, aşa cum cunoaşteţi, se axează pe contributivitate.

Acesta este principiul corect pe care, ne axăm în toate estimările pe care le-am prins în buget, şi ne vom ţine de ele. Se fac în acest moment eforturi pentru găsirea, unei soluţii la momentul rectificării bugetare, vă puteţi aştepta din partea noastră să venim cu o iniţiativă în Guvern în acest an, nu ignorăm problema,

untem foarte concentraţi, pe acest aspect şi în cursul anului viitor, vom încerca să identificăm soluţii şi veţi vedea din partea noastră o iniţiativă pe această temă”, a declarat ministrul Muncii, conform capital.ro.