In urma cu doi ani am intalnit-o pe Mihaela

In urma cu doi ani ,s-a casatorit cu Mihaela, desi o cunoscuse pe centura. A stiut din prima clipa ca ii este predestinata, pentru ca ii amintea de o alta, tanara pe care o cunoscuse in Italia. Chiar daca prietenii nu au fost de acord cu el si nu l-au sustinut, nu a renuntat la ea si a luat-o de sotie.

„Pe Mihaela am cunoscut-o in timp ce faceam proba, unei masini de-abia reparate. Ea era „la datorie”, pe marginea soselei, iar de la distanta mi s-a parut ca este… Ilinca. Atat de socat am fost de asemanare, incat era cat pe ce sa intru intr-un copac.

Nu va spun ce-a fost la gura proprietarului masinii, care se afla pe scaunul din dreapta… M-a injurat, cat pentru o viata intreaga, dupa care m-a dat jos si m-a lasat acolo, la marginea soselei. (…) Am luat o ocazie, ne-am intors in oras si, am intrat intr-un restaurant linistit, unde am mancat si am vorbit toata dupa-amiaza.

Mihaela, dupa ce s-a convins ca nu am, nevoie de serviciile ei, s-a relaxat si a renuntat la comportamentul de dama iesita la agatat. Parea o cu totul alta persoana: o tanara uimita si curioasa, de felul ciudat in care ma comportam. Asa am aflat ca, in urma cu cinci ani, Mihaela si sora ei, orfane de mici si crescute de o matusa alcoolica, pe care nu o interesa soarta lor, au fost ademenite sa plece in Italia.

Lucrurile s-au complicat in timp, ele au fost despartite si s-au, pierdut una de cealalta. Mihaela, dupa ce a „muncit” vreo doi ani intr-un bordel clandestin, a fost ajutata de un roman sa fuga inapoi, acasa, si de atunci isi, castiga existenta din ceea ce stia sa faca.

— Nu o duc chiar asa rau. Am o garsoniera inchiriata in oras, nu depind de nimeni si castig atat cat am nevoie. Am reusit chiar sa termin liceul la seral, pentru ca nu vreau sa, traiesc asa toata viata.

Vreau ca, intr-o zi, sa fiu mandra de mine, sa nu mai fiu ceea ce sunt acum. si poate ca Dumnezeu ma va ajuta ,sa aflu ceva si de sora mea, Ilinca… imi este foarte dor de ea si sper sa o gasesc.

Cand am auzit-o, am inmarmurit. Ilinca era numele fetei pe care o cunoscusem in Italia… Posibilitatea ca Ilinca si Mihaela sa ,fie surori mi se parea absurda, iar faptul ca eu le cunoscusem pe amandoua, cu atat mai incredibil! Dar coincidenta de nume si de locuri era prea mare. Apoi, mai era si asemanarea dintre ele…

In mintea mea se facea incet, incet, lumina. Acum intelegeam de ce nu-mi, mai putusem dezlipi ochii de la fata asta, de ce ma aflam acolo, langa ea. Poate ca era un semn de sus, poate ca-mi era predestinata. Dar inca nu-mi venea a, crede tot ceea ce mi se intampla. Trebuia sa ma lamuresc”, a povestit tanarul pentru revista Intamplari adevarate.

Cei doi s-au casatorit si au ,decis sa se mute in alt oras pentru a scapa de trecut. „Acum suntem o familie obisnuita, ne intelegem foarte bine si, mai presus de orice, ne iubim. Sotia mea nu mi-a dat niciodata, prilej de gelozie. si nici nu imi va da, stiu asta”, a povestit, barbatul.