NU povesti necazul tău altuia. Chiar nu te ajută cu nimic, dimpotrivă… Cred în Dumnezeu

Povestindu-i altuia necazul tău, nu faci altceva decât să îi dai prilej să te discute și să râdă! Toate problemele personale, pe care le avem fiecare și pe care le-am discutat cu duhovnicul, nu cu nașa, nu cu vecina, nu cu mătușa, nu cu prietena…

Pentru că ajungi într-o zi să spui „Vai cât am investit și m-a trișat!”, dar nu e vina ei, e vina ta! „Vai cât suflet am pus și m-a vândut!”…astea sunt prostii omenești! Tu, încrederea totală și inima totală trebuie, să i-o dai lui Dumnezeu!

Stai și vorbește cu Maica Domnului, la icoană și dacă nu îți răspunde ea nimic, răspunsul îți vine singur în minte! Tăcerea icoanei și a Maicii Domnului ,în fața ta când te vaiți de greutăși, este de fapt răspunsul la problemele tale! Taci și te roagă!

***Vi s-a întâmplat vreodată, să întâlniți persoane care vă spun lucruri simple…

” – Măi, dar eu te știam pe tine o fată simplă, elegantă, cochetă, frumoasă … Ce ai pățit de ai luat-o pe latura asta aiurea cu biserica?”

Sunt cazuri când unii ,chiar o iau aiurea cu biserica!

Pentru că unii au crezut că biserica ,este o portiță de salvare și au uitat că trebuie să mai fie și umani!

Dacă stai la biserică nu iei salariu, iei împărtășanie!

Trebuie să muncești ca să trăiești!

La biserică vii două ore la Sfânta Liturghie, dar în rest trebuie să te ancorezi în realitateatea vieții, după proverbul care spune așa:

„Cereți și vi se va da, bateti și vi se va deschide, căutați și veți afla!”… căci „Înmulțirea Pâinilor” în pustie, a fost o sigura dată nu în fiecare zi!

– În momentul în care ajungem, la cunoașterea de sine nu mai suntem orbi!

– Cu ce măsură, dai cu aceea primești!

– Trebuie să-L cunoaștem pe Dumnezeu, așa cum trebuie nu așa cum vrem!