COD RUTIER 2020. Cum rişti să iei amendă chiar dacă ai anvelope de iarnă. Schimbări uriaşe la obţinerea şi preschimbarea permisului

Anul 2020 aduce noi ,modificări în Codul Rutier. Cele mai importante prevăd noi reguli pentru cei care vor să obțină permisul ,de conducere și obligativitatea ca persoanele în vârstă să facă controale medicale mai des.

COD RUTIER 2020. Începând cu 1 ianuarie 2020 Noul Cod Rutier ,mai prevede și numeroase modificari și pentru utilizatorii telefonului mobil la volan, aceasta fiind una dintre cauzele ,care duce la producerea accidentelor rutiere,

aceștia vor primi sancțiuni mult mai mari, iar cei care sunt prinși că vorbesc la telefon, în timp ce ce conduc, riscă să rămană fară permisul de conducere, pe o perioadă de 30 zile.

Autoritățile au în vedere și monitorizarea video, a probei practice pentu obținerea permisului auto, pentru a nu mai fi cazuri în care, sunt favorizate unele persoane. Și vitezomanii vor avea de suferit după ce se va aplica noul Cod Rutier

deoarece acesta are în vedere, interzicerea dispozitivelor de detectare a aparatelor radar și prevede majorarea in, funcție de cuantumul vitezei, a duratei de suspendare a permisului de conducere dar și a cuantumului amenzii.

Actul normativ ce vizează modificarea ligislației rutiere, Legea 130/2019, stabilește că reducerea perioadei de suspendare, a permisului de conducere se poate solicita în mai multe cazuri, asta însemnănd că, mai mulți șoferi, vor putea beneficia de perioade mai scurte, de suspendare a dreptului de a conduce o mașină.

COD RUTIER 2020. Noi amenzi pentru biciclişti
COD RUTIER 2020. Președintele Klaus Iohannis ,a promulgat legea Codului Rutier, care prevede amenzi mai mici pentru bicicliștii ,care nu respectă regulile de circulație.

Sancțiunile nu vor mai fi încadrate ,în clasa a III-a de amenzi (870 – 1.160 lei), ci în clasa a II-a (580 – 725 lei). Amenzile pentru cei care nu își ,echipează corespunzător bicicletele rămân neschimbate.

La articolul 100 din Codul Rutier, alineatul 1, după punctul 13 a mai fost introdus încă un punct, 14, cu privire la „nerespectarea normelor privind circulația bicicletelor, cu excepția cazurilor prevăzute la art. 101 alin. (1) pct. 8.”

Potrivit noilor reglementări, bicicliștii care nu respectă ,regulile de circulație vor fi sancționați cu amendă contravențională, cuprinsă între 580 și 725 de lei (clasa a II-a de amenzi). Până acum, aceștia erau amendați cu 870 – 1.160 de lei (clasa a III-a de amenzi).

Citeste continuarea