Cod galben de vânt! ANM avertizează

Dacă de Paște, vremea a fost bună în aproape toate regiunile României, lucrurile pare că încep să se schimbe. Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au transmis ultimele informații cu privire la starea vremii în România. A fost emisă o avertizare meteo de vânt, mai multe zone ale țării aflându-se sub cod galben de vânt.

Sunt anunțate intensificări masive ale vântului. Meteorologii declară că puterea vântului ar putea ajunge chiar și până la 100 km/h și chiar să depășească această viteză.

Intervalul de cod galben de vânt este pentru ziua începutul weekendului: 25 aprilie- 10:00-23:00.

Zonele vizate de tulburări ale vremii în această zi sunt: Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și în zona costieră a Dobrogei. Aici, vântul va sufla cu 55-65 km/h în marea parte a zilei. Viteza acestuia ar putea ajunge și la 70-85 km/h; vor putea apărea și semne ale unei vijelii trecătoare.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, vântul se va intensifica și în jumătatea nordică a Moldovei. În zona montană, la altitudini mari, vântul va sufla extrem de tare, atingând chiar 100 km/h.

Vremea nu aduce vești bune nici pentru restul teritoriului. Intensificări ale vântului se vor semnala, local și temporar și aici. Vor fi atinse viteze, în general, de 45-55 km/h.

După-amiaza și seara vor fi semnalate și averse, însoțite de descărcări electrice. Zonele vizate sunt: nord-estul și centrul teritoriului, și în special în zonele de munte.