De ce să folosim masca de protecție când ieșim din casă, dacă recomandarea este doar pentru spații închise

Din data de 15 mai se vor ridica restricțiile, iar președintele Klaus Iohannis a precizat deja că toată lumea va trebui să poarte masca de protecție când se va afla în spații închise sau în mijloacele de transport în comun. Cu toate acestea, medicii recomandă în continuare purtarea lor să fie făcută chiar din momentul în care ieșim din casă.

De ce să folosim masca de protecție când ieșim din casă, dacă recomandarea este doar pentru spații închise
Medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta, a explicat la Digi24 de ce este important să purtăm masca de protecție din clipa în care ieșim din casă, chiar dacă recomandarea este să o folosim doar în spațiile închise.

„Trebuie să ne gândim la purtarea măștii ca într-un circuit menit să ne protejeze. Dacă știm că mergem în oraș și vom folosi transportul în comun, este mult mai corect să punem masca atunci când ieșim din casă, fiind spălați pe mâini și să o dăm jos când ajungem într-o încăpere unde ne putem spăla pe mâini”.

Pentru birou, trebuie să ținem cont de recomandarea ca masca să fie purtată 3 – 4 ore, dar este important și modul în care interacționăm cu persoanele din incintă”, a declarat Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta.

Medicul a mai precizat că se așteaptă încă soluții din partea pediatrilor pentru copii mai mici, cărora le este, în mod evident, dificil să poarte o mască de protecție atâtea ore.

„La locul de muncă, masca ar fi bine să fie utilizată. La școală, pentru copiii mai mari, trebuie avute în vedere măsuri ca și în cazul adulților, pentru că este vorba despre o colectivitate. Și profesorii trebuie să fie protejați.

În privința copiilor mici, sunt așteptate soluții și din partea medicilor pediatri”, a spus medicul.