Ce sa nu faci de Pastele Blajinilor, luni, 27 aprilie, dupa Duminica Tomii

Pe 27 aprilie 2020 are loc Pastele Blajinilor, o sarbatoare care are loc dupa lunea, dupa Duminica Tomii. Legenda spune

ca blajinii au fost primii oameni de pe pamant. Traiau numai 30 de zile cu sotiile lor numai pentru procreatie.In mod normal, in aceasta zi, se tin slujbe in biserica si se fac pomeni.

In aceasta zi re loc pomenirea mortilor, sarbatoarea se mai numeste Pastele Mortilor. Blajinii reprezinta oamenii pasnici, incapabili de a face rau cuiva, care s-ar afla la varsarea Apei Sambetei in Sorbul Pamantului.

Acestia sunt anuntati de oameni de venirea Pastelui prin aruncarea cojilor de oua rosii in ape curgatoare. Ei sarbatoresc Pastele cu o saptamana intarziere pentru ca atat dureaza sa ajunga zojile de oua la ei.

Este cunoscuta ca sarbatoarea mortilor, de aceea se amintesc cei trecuti in nefiinta. In biserica, dupa slujba, se citesc pomelnicele.

Mgid

Pentru a-ți satisface soția după 65, în loc de Viagra n-ai nevoie

Bărbați, uitați pastila albastră: luați acest lucru (odată)

Sex mai mult de 3 ori pe noapte! Citiți aici!

Principala cauză a impotenței este nivelul scăzut de testosteron
Desi pe pomelnic poate fi trecut oricine, popa va citi cu voce tare doar mortii, rugandu-se in gand pentru ceilalti. Nu trebuie uitati nici copiii nebotezati.

Nu uitati sa impartiti oua rosii nevoiasilor. In unele regiuni se dau banuti. Iar cei care au avut decese recente fac pomana.

Ce nu se face de Pastele Blajinilor:

Aceasta zi are multe interdictii, mai ales pentru femei. Gospodinele nu au voie sa coaca, sa spele sau sa faca curatenie in casa.

Se spune ca sunetul pe care l-ai facut cand ai batut covorul ii alunga pe blajini, acestea venind sa se roage pentru cei vii.

O alta interdictie in aceasta zi este sa nu ii vorbesti de rau pe cei morti, chiar daca in timpul vietii ati avut neintelegeri, astfel acestea le

vor face necazuri celor care ii vorbesc de rau. Asa cum se spune „Despre morti, numai bine!” scrie fabricatinromania