Ministerul Educatiei, schimbari de ultima ora. Toti elevii trebuie sa stie

Ministerul Educatiei a anuntat noile masuri pentru reluarea activitatii in sistemul educational. Prioritare sunt incheierea situatiei scolare pentru toti elevii si sustinerea examenelor.

Materia din semestrul doi nu se va regasi in Evaluarea nationala, spun oficiali din minister.

Parintii vor putea depune dosarele online, pentru inscrierea copiilor in gradinite, incepand cu 8 iunie si pana pe 2 iulie.

Etapa a doua de inscrieri se va desfasura in perioada 20 iulie-10 august, iar o a trea fereastra este planuita intre 11 si 31 august.

Calendarul pentru clasa pregatitoare nu a fost anuntat, dar avand in vedere ca inscrierile se vor face tot online, evaluarea psihosomatica va fi inlocuita anul cu o declaratie pe proprie raspundere a parintilor.

Pe langa elevii din anii terminali, care au posibilitatea sa revina din 2 iunie la scoala pentru pregatire si consiliere, ceilalti scolari si liceeni vor continua sa invete online.

Pentru cei din medii dezavantajate, oficialii din educatie anunta planuri de recuperare. Atat elevii cat si profesorii care nu au acces la tehnologie vor primi din partea inspectoratelor ghiduri si fise de lucru cel putin o data pe saptamana.

Materia care nu a fost parcursa in semestrul al 2-lea va fi recuperata in urmatorul an scolar.

Ministerul Educatiei a anuntat marti ca au fost aprobate procedura si calendarul privind inscrierea/reinscrierea in invatamantul prescolar pentru anul scolar 2020-2021.

Ministerul Educatiei si Cercetarii a stabilit, in vederea cuprinderii in invatamantul prescolar a copiilor cu varste intre 3 si 6 ani, derularea succesiva a urmatoarelor etape (la nivelul fiecarei unitati de invatamant):
• reinscrierea copiilor care frecventeaza gradinita in acest an scolar si doresc sa o frecventeze si in anul scolar 2020-2021;
• inscrierea copiilor care nu au frecventat pana acum acest tip de invatamant.

Reinscrierile se vor desfasura in perioada 25 mai – 5 iunie. Inscrierile se vor desfasura in doua etape: 8 iunie – 3 iulie si 20 iulie – 10 august.

Cazurile care nu au fost clarificate in cele doua etape de inscrieri se pot rezolva in perioada 11-31 august.

Reinscrierile se pot efectua si prin posta electronica, telefonic sau fax.

Pentru inscriere, parintii pot comunica unitatii de invatamant prin posta electronica, telefonic sau fax, datele necesare pentru a fi introduse in aplicatia specifica din Modulul SIIIR – Inscriere la gradinita 2020-2021.

Ocuparea locurilor libere, dupa finalizarea procesului de reinscriere, se va face cu respectarea prevederilor din legislatia in vigoare si, cu precadere, in acest an scolar, a prevederilor Legii nr. 56/2019, asigurand cuprinderea tuturor copiilor de 5 ani in grupa mare, ca parte a invatamantului general obligatoriu.

In situatia in care, intr-o unitate de invatamant, numarul cererilor de inscriere este mai mare decat numarul locurilor libere, vor fi aplicate, succesiv, criterii de departajare generale si criterii de departajare specifice.

Citeste continuarea