Raed Arafat: Este posibil să se amâne faza următoare de relaxare

Raed Arafat a declarat astăzi că este posibil să se amâne faza urmîtoare de relaxare, în contextul în care numărul de noi îmbolnăviri este în continuă creștere. Astăzi s-au înregistrat 330 de cazuri noi.

Raed Arafat: Este posibil să se amâne faza următoare de relaxare
Șeful DSU este îngrijorat de această creștere, deși premierul Orban susține că cifrele nu ar trebui să ne panicheze deocamdată. Arafat susține că în a doua fază de relaxare românii nu au mai respectat regulile așa cum au făcut-o în prima fază și asta a dus la creșterea numărului de cazuri noi de infectare.

Totodată, Raed Arafat s-a arătat foarte indignat de ideea propagată d emulte persoane, conform căreia Covid-19 nu ar fi nimic mai mult decât o simplă gripă. Există medici care au făcut astfel de declarații și pe care Arafat îi condamnă, mai ales pentru că aceste afirmații nu fac decât să scadă încrederea oamenilor în autorități.

„Este posibil să se amâne faza următoare de relaxare. Este posibil, nu este decis. Suntem îngrijorați, la început oamenii au respectat regulile, în faza 1.

În faza 2 au început să audă diverse. S-a întărit curentul opiniilor împotrivă, că tot ce s-a făcut e un fiasco, Am auzit un medic care spunea că e o biată gripă, care nu e o problemă.

Sunt țări care au pierdut sute de cadre medicale, și noi auzim pe cineva care spune: e o biată gripă. Care e mesajul care se transmite? Că eu, ca medic nu cred in ce fac ceilalți medici, atunci omul ia masca de pe față, nu mai respectă regula de distanțare.

Cred că nu numai eu, poate și mai mulți colegi în cadrul grupului care include medici, personal tehnic, poate o să recomandăm amânarea momentului pentru noi măsuri de relaxare, analizând fiecare măsură care ar fi impactul ei.

Ni se cere creșterea numărului de persoane la întâlniri, să deschidem sălile de spectacole. Întrebarea e care va fi mecanismul dacă și așa cum e acum pare să fie o problemă? „, a declarat Arafat la Digi24.