Tragedia care a lovit Moldova. Ele sunt surioarele care s-au stins inecate intr-un baraj din Iasi alaturi de prietena lor. Ce spun autoritatile

Tragedie fara margini in judetul Iasi. Trei fetite s-au inecat sambata in lacul de acumulare Parcovaci. Nefericitul incident a rascolit comunitatea din localitatea ieseana Harlau. Locuitorii spun ca acolo se intampla tragedii in fiecare vara. In schimb, autoritatile dau vine pe fetite.

Oamenii spun ca mai multe tragedii au avut loc acolo. Ei au cerut autoritatilor sa asigure paza.

Cele doua surori, Ioana si Petronela Buznea, de 6, respectiv 7 ani, dar si Sinziana Iancu, de 10 ani, sunt cele trei fetite care si-au gasit sfarsitul sambata in lacul Pircovaci, potrivit Ziarul de Iasi

Cauza care a dus la decesul celor trei fetite este inca verificata de autoritati, dar din surse s-ar parea ca este vorba despre un accident.

Una dintre fete ar fi alunecat pe dalele pline de mazga ale barajului, a doua ar fi sarit in ajutor si a alunecat si ea, la fel intamplandu-se si cu cea de-a treia.

Momente pline de durere: parintii plangeau si se rugau sa fie salvate

La ora 14.30 a fost data alerta. Paznicul perimetrului, Mihaela Prisecaru, angajata a Administratiei Bazinale de Apa (ABA) Prut-Barlad, a observat cum una dintre fetite agonizeaza la marginea apei si a incercat sa ii acorde primul ajutor.

A fost chemat un echipaj medical, dar fetita nu a mai putut fi salvata. Pe marginea lacului, in aceeasi zona, se aflau inca doua perechi de incaltari pentru copii.

„Sunt trei copii inecati“, a fost mesajul disperat care ajuns la dispeceratul de pompieri de la Targu Frumos, de unde au plecat spre Harlau opt pompieri, cu o barca.

Dupa cateva ore de cautari, celelalte doua fetite, de 6 si 10 ani, au fost scoase din apa, fara viata.

Parintii fetitelor plangeau si se rugau, terminati de durere.