Aproape 1.000 de români, infectați cu COVID-19. Lucrau la un abator din Germania

Crește numărul românilor care sunt infectați cu coronavirus și car emunces la un abator din Germania. Autoritățile au transmis că aproape 1.000 de cetățeni români au luat infecția. Până pe 3 iulie se va continua testarea tuturor angajaților, dar până la acest moment s-a stabilit că sunt 3969 de români care lucrează în cadrul aceleiași companii din localitatea Rheda-Wiedenbrück.

Aproape 1000 de români, confirmați cu coronavirus
Au fost deja confirmate 996 de teste ale românilor care lucrează la acea comapnie de prelucrare a cărnii. Potrivit informațiilor MAE, toți acești sunt în carantină și le sunt asigurate toate cele necesare pentru a face față acestei situații neprevăzute.

Până la acest moment au fost confirmate 996 de cazuri pozitive în rândul lucrătorilor români. Tuturor persoanelor aflate în carantină le sunt asigurate bunurile necesare, alimente și produse de igienă, fiind instituită și o linie telefonică dedicată acestora, cu informații disponibile și în limba română”, a transmis MAE.

La rândul lor, autoritățile din Germania au introdus în carantină întreaga localitate Gutersloh, după descoperirea tuturor acestor cazuri de coronavirus.

Ce a transmis MAE
Ministerul Afacerilor Externe a transmis că a fost instituită o celulă de criză care să accelereze procesul de realizare a testelor, care trebuie finalizate până pe 3 iulie.

Citeste mai mult pe redactia.ro