Ludovic Orban îi liniștește pe românii care au planificate vacanțele în Bulgaria: „Cine pleacă în concediu, poate să plece liniștit”

Chiar dacă pericolul nu a trecut nici măcar acum, după mai bine de patru luni de la declanșarea pandemiei de coronavirus, românii sunt cu gândul la vacanță. Nu de alta, dar se anunță temperaturi ideale pentru plajă, iar oamenii nu își doresc să petreacă întreaga vară închiși între patru pereți.

Printre destinațiile preferate de turiștii noștri, Bulgaria rămâne și în 2020 la loc de cinste, iar vestea bună e că autoritățile se pregătesc să relaxeze măsurile de distanțare fizică impuse pentru stoparea răspândirii agentului patogen și îi așteaptă cu brațele turistice.

În plus, cei care și-au programat deja vacanțele în statul vecin și nu vor nici în ruptul capului să renunțe la ele sau să le amâne pentru vara viitoare pot pleca liniștiți. Asta pentru că au primit undă verde din partea premierului Ludovic Orban, cu condiția să verifice atent site-ul Institutului Național de Sănătate Publică ( INSP), pentru a vedea dacă la întoarcere vor fi nevoiți să intre în carantină.

Ludovic Orban dă liber la vacanțe în Bulgaria: „Cine pleacă în concediu, să plece liniștit”
Într-un interviu acordat recent, acesta a dezvăluit că a primit în ultimele zile numeroase mesaje din partea cetățenilor care au concediile deja programate și nu știu dacă mai pot sau nu să plece. Totul depinde, însă, de durata sejurului, susține șeful Executivului.

„I-am întrebat cât durează concediul – 7 zile – le-am zis să plece. De regulă, după ce am luat decizia că, să spun, în 22 iunie că înlăturăm restricția și că Bulgaria e între excepțiile în care nu se intră în izolare la domiciliu și se reiau zborurile.

Trebuie să treacă minim 14 zile până la momentul în care reinstituim restricția, pentru că evaluarea se face pe 14 zile. Din momentul în care noi am luat decizia să exceptăm o țară, ca să putem să reinstituim restricția, trebuie să treacă minim 14 zile, pe baza evaluărilor făcute de INSP”, a declarat Ludovic Orban la Digi 24.