A fost confirmat oficial. Care sunt judetele cu probleme

Numarul de cazuri noi de imbolnaviri cu coronavirus este in crestere. Saptamana 22-28 iunie 2020 a fost intregistrata ca fiind a patra ca numar de imbolnaviri de la inceputul pandemiei, avand mai multe cazuri decat in perioada de urgenta.

Se inregistreaza tot mai multe cazuri pe zi, iar printre judetele cele mai afectate de numara Brasov, Arges si Vrancea, conform analizelor facute de INSP.

In cinci judete se afla jumatate din infectarile raportate in tara. Acestea sunt: Bucuresti, Buzau, Arges, Brasov si Prahova.

Dupa aproximativ 2 luni de scadere a cazurilor inregistrate cu COVID-19, evolutia liniara a cazurilor a devenit din nou ascendenta in ultima saptamana.

Conform graficului de mai jos, in saptamana 22-28 iunie, numarul cazurilor de imbolnavire cu coronavirus a inceput din nou sa creasca.

INSP prezinta evolutia in fiecare raport de analiza, in fiecare saptamana.

– 1 din 8 cazuri a fost inregistrat la personal medical.

– 77,3% din totalul deceselor au fost inregistrate persoane de peste 60 ani, iar 59% din decese au fost la barbati.

– 93,9% din decedati aveau cel putin o comorbiditate asociata.

In comparatie cu bilantul INSP, numarul total al persoanelor confirmate cu COVID-19 a crescut la 26.970 in ultimele doua zile. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 20.141 au fost externate, iar 19.050 pacienti vindecati si 1.091 pacienti care nu prezinta simptome, externati la 10 zile dupa depistare. Pana pe 30 iunie, au murit 1.651 persoane diagnosticate cu COVID-19.