România revine la restricții. Ministrul Sănătății a dezvăluit în ce condiții se impune instituirea carantinei în anumite localități

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a dezvăluit că România va ajunge să aibă 1.000 de cazuri de coronavirus pe zi, iar autoritățile pot decide instituirea carantinei în anumite zone, localități sau cartiere în care se înregistrează un număr mare de îmbolnăviri.

Astfel, în cadrul unui interviu, ministrul Sănătății a dezvăluit și care sunt condițiile în care o zonă poate fi carantinată. Mai exact, o astfel de măsură va fi luată în zonele unde creșterea numărului de îmbolnăviri va fi accelerată și vor fi trei cazuri la mia de locuitori.

Numărul cazurilor noi de coronavirus în România, îngrijorător! La cât a ajuns bilanțul și câte persoane au murit

„Noi urmărim creșterea numărului de cazuri care este mai accentuată în anumite zone. De exemplu, în Vaslui, la testarea a 100 de angajați care lucrau la un abator de păsări, 59 au fost pozitivi. Sunt focare care se întâlnesc la unități medicale. Noi avem în studiu foarte multe focare. În momentul în care vedem o creștere exagerată sau exponențială a numărului de cazuri într-o anumită zonă, noi avem și parametri. La 3 cazuri noi la mia de locuitori, se poate ajunge la carantinarea acelei zone, acelui cartier sau acelei localități”, a declarat ministrul.

1.000 de cazuri de coronavirus, în următoarele săptămâni, în fiecare zi
De asemenea, ministrul Sănătății a declarat că așteaptă o creștere a cazurilor de coronavirus.

„În următoarele 14 zile vom avea o creștere progresivă. Vom ajunge și la 1.000 de cazuri pe zi. Vom avea această creștere. Dintre aceste 1.000 de cazuri pe zi sunt cele care merg la terapie intensivă într-un număr de 5%, o mortalitate de 5%, restul sunt cazuri asimptomatice, ușor asimptomatice, medii sau medii spre severe pe care va trebui să le gestionăm.

Avem un parcurs al acestor cazuri, avem o gestionare pe care am pus-o și în practică, avem o previziune pe tot ce înseamnă focarele actuale în evoluția lor, identificăm orice caz care apare în aceste focare, sau în focare în constituire, având pârghiile actuale, acele anchete epidemiologice care vor putea lua de la început măsurile de izolare și nu vom mai avea această creștere masivă pe care am avut-o în ultimele 2,-3 săptămâni, de când avem acest vid legislativ”, a afirmat ministrul Sănătății.

România a trecut de 38.000 de îmbolnăviri

În România au fost confirmate, până acum, 38.139 de infecții cu coronavirus. În total, în România au murit 2.038 de persoane infectate cu coronavirus. Primul caz de coronavirus confirmat pe teritoriul țării a fost anunțat la 26 februarie. Autoritățile fac apel la populație să se informeze doar din surse oficiale.

Care sunt zonele ”roșii” ale României. Județele care riscă carantinarea după ce au raportat mii de cazuri de COVID-19

În ultimele 24 de ore au fost confirmate 681 de cazuri noi de infecție cu coronavirus din 8.510 teste efectuate. La ATI, în acest moment, sunt internați 293 de pacienți.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 967.192 de teste.