ALERTĂ! FOCAR de CORONAVIRUS la AUCHAN, de la VIVO Constanța!

Conducerea Auchan Constanța este acuzată de mai mulți angajați că a pus batista pe țambal, după ce mai multe persoane care lucrează acolo s-au infectat cu COVID-19.

Vorbim despre un focar, de care Direcția de Sănătate Publică din Constanța nu ar fi fost informată.

Sursele noastre ne-au precizat că nu s-a efectuat o anchetă epidemiologică, dar și că întreg raionul sărate este acum în izolare. De cealaltă parte, conducerea Auchan a formulat un răspuns remis cotidianului Replica,

în care explică faptul că a luat toate măsurile ce se impuneau și că au informat DSP Constanța, lucru neconfirmat de conducerea instituției de control.

Trei persoane care lucrează în incinta magazinului Auchan din VIVO! Mall sunt confirmate cu coronavirus. Este vorba despre un angajat al Auchan, o vânzătoare care oferea clienților produse vrac,

dar și despre alte două persoane care sunt angajate în cadrul altor firme, dar își desfășoară activitatea în același hipermarket, aranjând marfa la raft.

Un lucrător comercial care vindea produse la vrac ar fi acuzat la începutul săptămânii trecute că se simte rău. După câteva zile, a aflat că este infectată cu virusul SARS-CoV-2.

Ulterior, alte două persoane care lucrează în interiorul hipermarket-ul Auchan de pe bulevardul Aurel Vlaicu au fost depistați pozitivi cu noul coronavirus.

“Ni s-a spus să ținem gura mică”
Potrivit surselor noastre, sunt și alți lucrători comerciali care se simt rău și așteaptă rezultatele testelor,

în timp ce aproape zilnic sunt testați angajați în serii de câte 3-5 persoane. Totul în deplină liniște. Au fost și colegi ai celor depistați infectați care au dorit să rupă tăcerea, pe care conducerea Auchan ar fi cerut-o în mod imperativ din partea angajaților.

“Ni s-a spus în mod explicit, din partea conducerii să ținem gura mică, să nu discutăm cu nimeni.

Nu este corect așa ceva și lumea trebuie să știe. Este vorba până la urmă de sănătatea noastră și a celor din jurul nostru, a clienților și a familiilor noastre.

Poate în felul acesta se vor comporta mai responsabil și vor pune oamenii în fața banilor. Tot raionul sărate este în izolare, dar restul angajaților vin la muncă.”, ne-a precizat unul dintre angajații Auchan.

„Auchan a informat DSP. Ambele cazuri au sursă din exterior”
Într-un răspuns remis cotidianului Replica, Auchan explică faptul că a implementat imediat planul complet de dezinfecție în cazul magazinului din Constanța Vivo,

în urma confirmării unei situații de Covid-19 și că magazinul a fost redeschis a doua zi, în condiții de deplină siguranță.

De asemenea, reprezentanții Auchan susțin că spațiile comune, culoarele de acces, birourile și depozitul au fost dezinfectate prin nebulizare în cursul nopții de 7 spre 8 august.

„După primirea rezultatului pozitiv în cazul unui merchandiser aparținând unei firme externe, în data de 7 august,

și ca măsură de prevenție pentru un potențial caz de infectare a unui angajat Auchan, care a fost confirmat pe data de 8 august, Auchan a inițiat procedura de dezinfectare totală prin nebulizare, a efectuat demersurile aferente anchetei epidemiologice,

a informat DSP, iar contacții direcți au intrat în izolare la domiciliu. Menționăm că între cele două situații nu există nicio conexiune, merchandiserul extern și angajatul lucrând în perimetre diferite, fără interacțiune sau legături personale. Ambele cazuri au sursă din exteriorul magazinului.”, afirmă reprezentanții Auchan.

“Așteaptă să ne îmbolnăvim cu toții să se facă ceva?”
Răspunsul oferit de Auchan ridică o serie de întrebări legate de cum au stat cu adevărat lucrurile. Reprezentanții Auchan susțin că au informat DSP, aspect neconfirmat de conducerea Direcției de Sănătate Publică, dar și că ambele cazuri COVID-19 au sursă exteriorul magazinului. O astfel de concluzie ar putea fi trasă doar în urma unei anchete epidemiologice pe care pot face doar reprezentanții DSP Constanța și care nu a avut loc până în prezent.

O altă problemă adusă în discuție de un coleg al lucrătorilor infectați este cea a purtării măștii de protecție. Virusul s-ar fi putut răspândi cu ușurință în timpul pauzelor de masă, atunci când la cantină nimeni nu poartă mască.

“Cu toate că noi purtăm mască, conform procedurilor, când servim masa toată lumea stă fără mască, în cantină. La fel se întâmplă și în vestiar. Nu s-a sesizat nimeni, deși aici este un focar. Sunt trei cazuri pozitive, așteaptă să ne îmbolnăvim toți să se facă ceva? Totul este ca înainte, nu a venit nimeni să întrebe cu cine a intrat în contact, să se dispună o anchetă epidemiologică. Nu este în regulă să se ascundă lucrurile în acest fel.”, a completat un alt angajat Auchan.

DSP Constanța, în control la Auchan
Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică din Constanța ne-au precizat că nu au fost informați cu privire la cazurile pozitive și că vor trimite marți, 11 august, o echipă în inspecție la hipermarket-ul Auchan de pe bulevardul Aurel Vlaicu. Sursa replicaonline.ro