Andreea Esca, în concediu la moșia de la Porumbacu de Sus. Dana Rogoz i-a făcut o vizită

Andreea Esca (47 de ani) și soțul ei, Alexandre Eram (50 de ani) au lăsat în urmă necazurile provocate de infecția cu noul coronavirus și s-au dus să-și încarce bateriile la moșia lor din Porumbacu de Sus, Sibiu,

satul copilăriei vedetei de la Pro TV. Dana Rogoz și Tudor Chirilă au trecut pe la casele restaurate de Andreea, ca s-o salute.

În urmă cu numai o lună, Andreea Esca, soțul și fiul ei se aflau la spitalul ”Victor Babeș” din București, confirmați cu noul coronavirus.

Soțul știristei de la Pro TV a fost cel mai afectat, medicii fiind nevoiți să-i administreze un tratament cu plasmă, ultima soluție pentru pacienții care fac forme grave de Covid-19.

Din fericire, toți trei sunt bine acum și se bucură de o vacanță în satul copilăriei vedetei, Porumbacu de Sus, din județul Sibiu, unde Andreea a restaurat câteva case tradiționale pe care le închiriază turiștilor. Știrista și-a ținut la curent fanii cu aventurile ei din Porumbacu pe contul personal de Instagram.

Activă din fire, Andreea n-a stat chiar degeaba nici în concediu, ci a amenajat un cinematograf în aer liber,

cu care s-a lăudat în fața prietenului ei, regizorul Tudor Giurgiu, organizatorul festivalului de film de la Cluj.

Și cum o vacanță fără prieteni parcă n-are niciun farmec, Andreea s-a bucurat de vizita Danei Rogoz, care și-a cumpărat recent o casă

săsească în Viscri, și a solistului Tudor Chirilă. Amândoi s-au declarat fascinați de frumusețea locurilor.

Cum arată casele pe care le închiriază Andreea în Porumbacu de Sus

Andreea Esca a păstrat tradiţia în casele pe care le pune la dispoziţia celor care vor să descopere Porumbacu de Sus. A recondiţionat cinci locuinţe,

pe care le-a cumpărat de la localnici, şi le-a mobilat îmbinând confortul cu rusticul. Le-a demolat şi le-a reconstruit bucată cu bucată, tratând lemnul.

A păstrat pe petrete un cuier tradiţional, în bucătărie o masă de tâmplărie pe post de bufet,

iar pe perete în loc de tablouri se află o covată în care pe vremuri se frământau cozonacii.

Chiuveta este o găleată, în care se stânge laptele, iar oaspeţii sunt invitaţi să bea din căni de metal. Pentru cei dependenţi de ştiri,

Andreea le-a pus în cameră televizor modern, le-a dotat bucătăria cu un aparat de cafea şi a utilat baia cu toate cele necesare.

O singură casă poate găzdui până la 6 turişti, costul închirierii fiind de aproximativ 100 de lei de persoană, pe noapte.

În curte, oaspeţii se pot bucura de o grădină plină de verdeaţă, foişor şi bucătărie de vară cu şezlonguri, dar şi de o zonă de plajă cu nisip,

amenajată lângă râul care trece prin spatele caselor şi al cărui susur e terapie curată pentru cei ce vin din freamătul oraşului.

”Nu ştiu cum să fac să le spun oamenilor că sunt atât de bogaţi prin tradiţia pe care o au încât trebuie doar s-o păstreze.

Nu vrem ca cineva să aducă oraşul la ţară! Că de aia vin oamenii la ţară, să vadă tradiţie,

să regăsească ceva. Nu poţi să regăseşti ceva dacă vii şi găseşti nişte lucruri noi care nu au nicio legătură cu locul acesta.

Trebuie să păstraţi ce aveţi, trebuie să încercaţi să refaceţi ceea ce aţi avut. Sigur, cu confortul de rigoare dar nu schimbând complet felul în care arată, că e păcat.

Sunteţi aşa de bogaţi, trăiţi în fiecare zi înt-un loc atât de bogat, pe care trebuie să-l preţuiţi şi, cu siguranţă, pe termen lung, va fi un şi mai mare câştig pentru toţi. Haideţi să păstrăm ce avem! (…)

Avem un loc aşa de frumos, vreau să fiu mândră de el şi să aduc, în continuare, o mulţime de oameni să-l vadă.

Sunt mândră că bunicul meu este de aici, am să vin aici şi am să lupt în continuare să fie Porumbacul de Sus aşa cum trebuie să fie”, spunea vedeta cu ani în urmă la o sărbătoare locală.