Regii sportului, patroni de lux la malul mării. Uite unde au băgat bani grei Simona Halep, Gică Hagi și Cosmin Olăroiu!

Litoralul românesc atrage ca un magnet oamenii cu bani din lumea sportului. Dacă pentru unii staţiunile de la malul mării înseamnă doar locul de distracţie,

pentru alţii este zona ideală de a face afaceri. Gică Hagi, Simona Halep, Cosmin Olăroiu, Ilie Năstase,

George Copos sau Cristi Borcea sunt doar câţiva oameni de sport care fac sau speră să facă bani buni din construcţiile pe care le deţin acolo.

Gică Hagi a fost printre primii mari sportivi români care au decis să investească într-un hotel la malul Mării Negre.

El a devenit proprietar al actualului hotel Iaki din staţiunea Mamaia în urmă cu aproape 20 de ani şi de atunci a investit continuu în el pentru ca turiştii să simtă într-adevăr că locuiesc într-un stabiliment de lux.

Chiar dacă s-a zvonit, acum doi ani, că a vrut să îl vândă, patronul Viitorului a rămas în continuare stăpân peste bijuteria din nordul staţiunii Mamaia.

”Gard în gard” cu Iaki, pe locul fostului hotel ”Mamaia”, Cosmin Olăroiu a înălţat un superb ansamblu rezidenţial de lux.

Chiar dacă nu este gata încă, apartamentele au fost deja scoase la vânzare, astfel încât din vara viitoare proprietarii să se poată bucura de luxul

pe care actualul antrenor al formaţiei chineze Jiangsu Suning le promite: ”Perioada pe care am petrecut-o în afara ţării mi-a permis să văd foarte multe lucruri.

Chiar foarte multe lucruri frumoase, interesante, din care mi-am dorit tot timpul să aduc şi în România.

Şi să încep ceva care să aducă un plus de valoare pieţei autohtone. Tot timpul am preferat să investesc bani mulţi în ţară”, declara Olăroiu pentru Look Sport la începutul verii.

El a mai adăugat că toată investiţia este de aproximativ 20 de milioane de euro şi a lăsat să se înţeleagă că în interiorul

complexului turiştii se vor simţi ca în Dubai sau în alte resorturi de lux din lume.

Constănţeancă get-beget, Simona Halep nu putea rămâne deoparte de fascinaţia construcţiilor imobiliare făcute chiar în locurile unde şi-a trăit copilăria.

Ea a investit o mică sumă din cele peste 35 de milioane de euro câştigaţi doar din premiile obţinute în tenis în construcţia, în zona Mamaia, a unui bloc de 6 etaje cu apartamente de lux.

El a plătit în jur de 80.000 de euro pentru fiecare apartament de două camere.

Pe lângă această investiţie, conform PRO TV, Simona Halep a obţinut documentaţia necesară pentru construcţia, în centrul oraşului, a unui hotel de 5 stele cu patru etaje.

Acesta va fi ridicat pe actuala locaţie a cafenelei pe care Simona o deţinea acolo de câţiva ani, dar care nu a mers aşa cum se aştepta sportiva.

Ca şi de celelalte afaceri imobiliare ale ei, şi de bunul mers al construcţiei se va ocupa tot fratele tenismenei, Nicolae.

Chiar dacă nu mai sunt în fotbal, George Copos, fostul patron al Rapidului, Cristi Borcea, fost acţionar dinamovist, şi

Viorel Păunescu, implicat mulţi ani la Steaua, sunt în continuare asimilaţi cu lumea

sportului şi fiecare are pe Litoral proprietăţi de lux.
Copos deţine Hotelul Europa, din Eforie Nord, Păunescu complexul de apartamente

Caelia din Mamaia, iar Borcea “Pam Beach Hotel” din Olimp. Toate sunt stabilimente care atrag ca un magnet, în fiecare an, vedetele autohtone.