A fost introdusă, din nou, declarația pe proprie răspundere! Unde ai nevoie de ea

Numărul uriaș de îmbolnăviri cu noul coronavirus pe teritoriul României a dus la noi restricții impuse de autorități.

Astfel, în mai multe localități din țară s-a luat decizia închiderii cluburilor, barurilor, cafenelelor dar și a cazinourilor. Mai mult, noi restricții au apărut și pe Aeroportul Otopeni.

Persoanele care revin în țară pe Aeroportul Otopeni trebuie să completeze un nou document. Prin această declarație pe propria răspundere, semnatarul ei se obligă să accepte, după caz, perioada de autoizolare, carantina instituționalizată ori chiar spitalizarea.

Semnatarul declarației trebuie să precizeze ruta cea mai scurtă pe care se deplasează la adresa unde va locui. Toate persoanele care ajung pe Aeroportul Otopeni sunt obligate să completeze acest nou document.

De precizat că, încă din iulie, cei care soseau pe aeroporturi trebuiau să completeze o declarație pe propria răspundere. Acest lucru se putea face şi online pentru a ușura sosirile pe aeroporturi.

La aterizare, persoanele își introduc datele solicitate, inclusiv adresa unde au fost izolați la domiciliu, dacă era nevoie.

Călătorii vor primi un cod pe care îl vor scana la un ghișeu și li se va printa formularul pe hârtie pentru a evita cozile și contactul cu alte persoane.

Record de infectări în România în ultimele 24 de ore
În ultimele 24 de ore au fost 2.958 de cazuri noi de COVID-19, un nou record al infecțiilor cu coronavirus de la începutul pandemiei! Până astăzi, 7 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 142.570