Haos total

Este haos total la Sibiu. Municipiul ar putea intra in carantina, iar hotararea se poate lua chiar astazi. Astfel, subprefectul de Sibiu a fost demis, iar prefectul este in izolare deoarece este infectat cu noul coronavirus.

Executivul a hotarat, in sedinta de joi , incetarea exercitarii, cu caracter temporar, prin detasare in conditiile legii, a functiei publice de subprefect al judetului Sibiu de catre Rares Macrea.

Mai este doar un pas pana la carantina.

Seful DSU, Raed Arafat, merge la Sibiu pentru a vedea daca se impune sau nu carantina pentru municipiul Sibiu, pentru orasele Cisnadie si Talmaciu si pentru satul Selimbar.

Rares Macrea a fost numit temporar prefect si a inlocuit-o pe Maria Minea, numita de Guvernul PSD Viorica Dancila.

Atunci cand prefectul Mircea Cretu a intrat in izolare, fiind infectat cu COVID-19, Rares Macrea a condus sedintele Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta.

Sedinta de astazi, in care se va decide sau nu carantinarea unor localitati din judetul Sibiu, va fi condusa de catre seful DSU, Raed Arafat si Sanda Ligia Muntean, celalalt subprefect al Sibiului.

Judetul Sibiu a depasit incidenta de infectare 7 la mia de locuitori, conform situatiei cumulate a cazurilor in ultimele 14 zile, avand, joi, o rata de 7,4 la mie. Municipiul Sibiu are o rata de infectare de peste 11 la mie.