Ultima Oră ! Școlile se vor închide pe 8 martie!

„Școlile se vor închide pe 8 martie!”, așa suna anunțul fostului președinte Traian Băsescu, care susținea încă din februarie că decizia privind redeschiderea școlilor a fost luată pripit și nu este nimic pregătit.

Fostul președinte crede că decizia de a deschide școlile a fost un act politic bazat pe studii sociologice și nu pe unele științifice.

„Școlile se vor închide pe 8 martie”
Se pare că predicția făcută de Traian Băsescu a fost una realistă având în vedere rata de incidență din orașele mari din România. Județul Iflov a intrat de ieri în sceniarul roșu, iar școlile și restaurantele au fost închise la interior.

Traian Băsescu a declarat la Realitatea PLUS că decizia a fost una politică și momentul nu a fost bine pregătit. „Toată responsabilitatea este aruncată în spatele consiliilor de organizare a școlilor”, mai spune Băsescu.

Acesta punctează că dacă această decizie ar fi fost pregătită, pe baza unor argumente tehnice, ordinul comun al miniștrilor „ar fi trebuit să fie pe masă negocierilor de la Cotroceni și să-l discute și să-l analizeze”.

„Am nepoțica ce merge în clasa a I-a. Traian Jr merge la grădiniță la grupa mare. Începe școală și pentru ei. Nu vă ascund că am o strângere de inimă pentru că e evident: momentul nu e pregătit. Dacă luăm lucrurile cum s-au făcut – ne aflăm în față unei decizii politice,