Sorin Cîmpeanu, despre cum va fi școala după pandemie: „Nu va mai fi la fel!”

Pandemia ne-a schimbat complet viețile și ne-a obligat să ducem un alt mod de viață. Educația este unul dintre domeniile care a trecut prin cele mai multe schimbări de la începutul pandemiei. După ce se termină această criză sanitară, toți se întreabă cum vor arăta din nou școlile și ce se va întâmpla cu elevii. Despre aceste aspecte a vorbit ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Cum vor arăta școlile după pandemie
Deși toți ardem de nerăbdare să revenim la viața obișnuită, nu ne gândim cât de schimbată va fi ea după pandemie. La astfel de schimbări se așteaptă ministrul Educației și în ceea ce privește școala, care nu va mai arăta deloc ca înainte.

”După ce vom fi încheiat această perioadă de criză pandemică, și cu siguranță o vom încheia, sperăm, cu toții, cât mai curând, cine își imaginează că școala își va reveni exact în momentul în care pandemia a găsit școala, momentul martie 2020, se înșeală.

Nu va mai fi la fel. Se va merge mai mult pe partea de digitalizare, se va merge mai mult pe partea de predare online, dar predare online acolo unde sunt întrunite condițiile și mă refer aici la conectivitate, mă refer la disponibilitate de echipamente IT și mă refer, foarte important, la profesori pregătiți să predea online”, a spus Ministrul Educației.