CUM AR FI PUTUT SĂ SE SALVEZE CORNELIA CATANGA. ALEGEREA CARE, CEL MAI PROBABIL, A COSTAT-O TOTUL

Interpreta de muzică lăutărească Cornelia Catanga a murit, vineri dimineață, răpusă de noul coronavirus. Se pare că artista ar fi fost bolnavă de mai bine de o săptămână până ca ambulanța să intervină.

Potrivit surselor medicale, citate de observatornews.ro, au declarat că aceasta nu a vrut să fie transportată la spital și că echipajul din ambulanță ar fi încercat din greu să o convingă, mai bine de 2 ore.

-Trebuie să mergeți la spital.
-Nu, nu vreau.
-Testul a ieșit negativ, dar sigur acolo veți avea parte de îngrijiri mai bune. Haideți, vă rog.
-Nu am COVID. Nu vreau la spital…

Până la urmă, artista a acceptat după ce partenerul ei de viață, Aurel Pădureanu, a reușit să o convingă. Din păcate, vedeta de muzică lăutărească a ajuns prea târziu și a fost răpusă de virusul imprevizibil.

A ajuns conștientă când a ajuns la spital
Atunci când a ajuns la Spitalul Universitar, Cornelia Catanga mai respira ar fi fost conștientă, dar a intrat rapid în stop cardio-respirator la scurt timp după aceea.

Medicii au încercat să o resusciteze pe artistă, dar nu s-a mai putut face nimic. Plămânii i-au fost afectați în proporție de 90%. Specialiştii trag din nou un semnal de alarmă şi spun că este esenţial să cerem ajutor încă de la primele semne ale bolii.