Mare atenție!

Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, cel care a vindecat peste

500 de persoane de coronavirus, trage un semnal de alarmă și spune că simptomele virusului SARS-CoV-2 pot persista chiar și o jumătate de an.

Simptomele COVID-19 pot persista șase luni! Este avertismentul medicului Virgil Musta. Medicul nu exclude varianta ca la o parte dintre pacienți această infecție să devină cronică.

„Un număr mare de tineri care au prezentat infecția se plâng cu simptome o perioadă lungă de timp. Am văzut statistici internaționale în care până la șase luni de zile tineri spun că prezintă parte din simptomatologia pe care au făcut-o în faza acută a bolii.

Dr. Virgil Musta: Nu știu dacă sunt complicații severe, pentru că statistica arată că 97% dintre cei care fac forme severe de boală și decedează au comorbidități
Trebuie să fim foarte precauți! Și la noi în țară tineri care nu au dorit să fie testați au prezentat după scurt interval accentuarea simptomatologiei din debut, chiar dacă virusul nu mai exista în faringe.(…)

Virusul nu mai este în gât, în faringe, dar virusul poate persista în alte locuri, el rămânând în organism și producând aceste simptome. Urmează să analizăm aceste situații, să le cercetăm. Există și varianta ca parte din pacienți să evolueze ca boală cronică această infecție”, a spus medicul Musta, miercuri, la Antena 3.

Planeta, în pragul valului doi al pandemiei

Planeta, în pragul valului doi al pandemiei
Alte 321 de noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus au fost raportate în ultimele 24 de ore, astfel că bilanţul a ajuns la 24.826. Numărul zilnic de îmbolnăviri a crescut din nou după două zle în care fusese sub 250.

Totodată, s-au înregistrat 16 decese, numărul total fiind de 1.555, a anunţat miercuri Grupul de Comunicare Strategică. scrie antena3

Loading...